Integrationsinteresseret praktikant søges til videnscenter

Læs mere

Drømmer du om at gøre en forskel for integrationen af indvandrere, flygtninge og efterkommere? Vil du være med til at sikre fakta og viden i integrationsdebatten og ude i samfundet? Så er du måske den universitetspraktikant, som Danmarks Videnscenter for Integration søger til efterårssemesteret 2021.

Din profil

Du er i slutningen af din bachelor eller på kandidatdelen af din uddannelse. Din uddannelsesprofil kan være alt fra mellemøststudier til kommunikation eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at du har en stor interesse for integrationsområdet og forstår at arbejde i spændingsfeltet mellem forskning, formidling, analyser og politik.

Du er ansvarsbevidst og trives med at arbejde selvstændigt. Det er en forudsætning, at du har gode skriftlige evner. Det er samtidig en fordel, hvis du har digitale kompetencer, herunder redigering af hjemmeside, webinarer, grafik, sociale medier og opsætning af nyhedsbrev, da det er videnscenterets primære kommunikationskanaler.

Om arbejdet

En stor del af videnscenterets arbejde centrer sig om formidling af viden – både i nyhedsbreve, på hjemmesider samt på traditionelle og sociale medier. Du vil som praktikant få ansvaret for vores digitale platforme og sammen med kollegaer udvikle fede infografikker, videoer og opsamlinger af analyser. Derudover vil du løbende sidde med vores hjemmeside, nyhedsbrev og yderligere formidling.

Vi er i øjeblikket i gang med at designe en række projekter sammen med eksterne partnere, som vi løbende søger fundraising til. Dette arbejde vil du indgå i samtidig med, at du kommer til at bidrage til opbygningen af et fælles fagligt integrationsnetværk. Projekterne kan være om alt fra indvandrerkvinder til kristne migranter, og du vil løbende bidrage til udviklingen af projekterne og fundraisingen.

Videnscenteret arbejder med en lang række integrationsforskere i hele landet, og du vil bl.a. også få ansvaret for at indsamle forskning og udvide din egen faglighed på området. Vi forestiller os også, at du arbejder med en eller flere konkrete analyser – fra det er tal i et regneark til det lander i avisen.

Du vil som praktikant samtidig få rig mulighed for at lære, hvordan man med viden kan sætte dagsordenen i medierne, og hvordan man bedst muligt indgår i dialog med interesseorganisationer, embedsværk og politikere. Hvis du forestiller dig at arbejde med integration, formidling, projektledelse eller politik i din videre karriere, vil du som praktikant i Danmarks Videnscenter for Integration få brugbar ballast med i rygsækken.

Stillingen er som udgangspunkt 37 timer ugentligt – vi er dog fleksible ift. andre eventuelle forpligtelser. Stillingen vil løbe fra september (med fleksibel start) og frem til slutningen af semesteret. Videnscenteret har kontor i København, og mens der er forventning til, at du er på kontoret flere dage om ugen, er vi fleksible ift. behov for hjemmearbejde,

Praktikstillingen er ulønnet.

Om videnscenteret

Danmarks Videnscenter for Integration er en nyopstartet uafhængig institution, der har til formål at understøtte en bedre integration af flygtninge, indvandrere og efterkommere i det danske samfund. Videnscenteret arbejder på at etablere et fagligt fællesskab blandt forskere, praktikere og interessenter på integrationsområdet, fremme dialogen mellem videnspersoner og beslutningstagere samt øge kendskabet til udfordringer og potentialer på integrationsområdet.

Ansøgning

Ansøgning, cv og eksamenspapirer sendes til Rasmus Brygger (rasmus@videnscenterforintegration.dk) med “Ansøgning til praktikantstilling” i emnefeltet. Send gerne ansøgningen hurtigst muligt, da vi holder samtaler løbende. Ansøgningen skal senest sendes den 14. marts 2021.

For eventuelle spørgsmål kontakt Rasmus Brygger på rasmus@videnscenterforintegration.dk eller tlf. 3112 2348.