Integrationsinteresseret praktikant søges til nyopstartet videnscenter

Læs mere

Drømmer du om at gøre en forskel for integrationen af indvandrere, flygtninge og efterkommere? Vil du være med i opstartsfasen for en ny institution, der gennem viden og fakta kan skabe forandringer ude i samfundet? Så er du måske den universitetspraktikant, som Danmarks Videnscenter for Integration søger til forårssemesteret 2021.

Din profil

Du er i slutningen af din bachelor eller på kandidatdelen af din uddannelse. Din uddannelsesprofil kan være alt fra mellemøststudier til kommunikation eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at du har en stor interesse for integrationsområdet og forstår at arbejde i spændingsfeltet mellem forskning, formidling, analyser og politik.

Du er ansvarsbevidst og trives med at arbejde selvstændigt. Det er en forudsætning, at du har gode skriftlige evner. Det er samtidig en fordel, hvis du har digitale kompetencer, herunder redigering af hjemmeside, webinarer, grafik, sociale medier og opsætning af nyhedsbrev, da det er videnscenterets primære kommunikationskanaler.

Om arbejdet

Vi er i øjeblikket i gang med at designe en række projekter sammen med eksterne partnere og skal på sigt fundraise til disse. Dette arbejde vil du indgå i, samtidig med at du kommer til at bidrage til opbygningen af et fælles fagligt integrationsnetværk. Derudover vil du bistå med kommunikationsopgaver på videnscenterets hjemmeside, nyhedsbreve, sociale medier mv. Vi forestiller os at lancere en webinarserie over foråret, som du vil få ansvaret for. Opgaverne vil være varierende alt efter dine kompetencer og interesser, og du vil selv være med til at definere dem.

Videnscenteret er fortsat under etablering. Du vil derfor arbejde tæt sammen med stifteren, Rasmus Brygger, og andre frivillige kræfter i og udenfor bestyrelsen, der arbejder på at opbygge sekretariatet. Vi forventer at etablere et kontor i København i løbet af halvåret, hvor du vil have mulighed for at arbejde, men det vil være en klar fordel, hvis du mulighed for også at arbejde hjemmefra dele af tiden.

Du vil som praktikant samtidig få rig mulighed for at lære, hvordan man med viden kan sætte dagsorden i medierne, og hvordan man bedst muligt indgår i dialog med interesseorganisationer, embedsværk og politikerne. Hvis du forestiller dig, at skulle arbejde med integration, formidling, projektledelse eller politik i din videre karriere, vil du som praktikant i Danmarks Videnscenter for Integration med stor sandsynlighed få god og direkte brugbar ballast med i rygsækken.

Stillingen er som udgangspunkt på 37 timer ugentligt – vi er dog fleksible ift. andre eventuelle forpligtelser. Stillingen vil løbe fra januar (med fleksibel start) og frem til slutningen af semesteret.

Praktikstillingen er ulønnet.

Om videnscenteret

Danmarks Videnscenter for Integration er en nyopstartet uafhængig institution, der har til formål at understøtte en bedre integration af flygtninge, indvandrere og efterkommere i det danske samfund. Videnscenteret arbejder på at etablere et fagligt fællesskab blandt forskere, praktikere og interessenter på integrationsområdet, fremme dialogen mellem videnspersoner og beslutningstagere samt øge kendskabet til udfordringer og potentialer på integrationsområdet.

Ansøgning

Ansøgning, cv og eksamenspapirer sendes til Rasmus Brygger (rasmus@videnscenterforintegration.dk) med “Ansøgning til praktikantstilling” i emnefeltet. Send ansøgning hurtigt muligt, da vi holder samtaler løbende. Seneste ansøgning skal sendes den 27. november 2020.

For eventuelle spørgsmål kontakt Rasmus Brygger på rasmus@videnscenterforintegration.dk eller tlf. 3112 2348.